Minkälaiselle majoittajalle Anopin palvelut parhaiten sopivat?

Airbnb majoittajana oleminen voi olla todellinen työleiri, mikäli siitä itselleen selllaisen tekee. Monet ovat kokeilleet majoittamista ja lopettaneet sen kovan työmäärän vuoksi. Työmäärää on mahdollista kontrolloida monilta osin itse esim. Automatisoimalla viestintää ja keksimällä ratkaisuja avaimien luovutukseen.
Kuitenkin moni majoittaja tekee majoittamisesta itselleen suuremman työmaan kuin on tuottojen näkökulmasta järkevää. Toki Airbnb algoritmi suosii kohteita, joiden arvostelut ovat pelkkää priimaa, mutta lopulta suuret panostukset eivät näy suurena tuottona. Tai näiden panostusten rahallinen lisäarvo jää olemattomaksi verrattuna niiden työllistävään vaikutukseen.
Konkreettinen majoittaminen on myös opettanut, että jotkin vieraat eivät ole ikinä tyytyväisiä. He voivat olla lähtökohtaisesti vääriä asiakkaita majoitustoimintaan eli heidän paikkansa olisi ennemmin hotellissa. Ilmiön tekee mielenkiintoiseksi väite siitä, että mitä halvemmalla yöhinnalla kohdettasi myyt, sitä enemmän epätyytyväisyyttä esiintyy.
Jotta voidaan vastata otsikon kysymykseen tulee ensin karkeasti jakaa majoittajat kahteen: Majoitustoimintaa harrastaviin majoittajiin, jotka haluavat tarjota asiakkailleen kaikista parhaan kokemuksen tai kustannustehokkaaseen toimintaan pyrkiviin Airbnb asuntosijoittajiin.
Anopin malli on rakennettu palvelemaan parhaiten kustannustehokkuutta ja passiivisuutta hakevia majoittajia.

Mitkä ovat Anopin valttikortit?

Erikoistunut Airbnb siivoukseen

Olemme itse majoittajia ja palvelumme on rakennettu majoittamisen ympärille. Ratkaisemme kaikki haastavimmat osa-alueet joita majoittamisen ympärillä esiintyy. Tämä mahdollistaa passiivisen tuoton tekemisen, joka on kova lupaus muuten paljon työtä sisältävässä sijoittamisen muodossa. 

Kustannustehokas toimintatapa

Hintamme on mietitty niin, että majoittaminen on kannattavaa ja etenkin kannattavampaa kuin pitkäaikaisvuokraaminen. Emme ota koko majoitustoimintaa hallintaan, vaan majoittajalle jää langat omiin käsiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että majoittaja hoitaa edelleen vieraiden kanssa viestittelyn ja varauksien ilmoittamisen meille.
Itse siivoaminen vieraiden välillä on tarkoin suunniteltu prosessi, joka toistetaan aina samalla tavalla, kaikissa asunnoissa. Tietenkin asunnon tärkeimmät eroavaisuudet huomioiden. 

Nopea, ketterä ja helppo

Otamme varauksia vastaan lyhyellä (24h) varoitusajalla. Varauksien ilmoittaminen järjestelmäämme tapahtuu yhdellä viestillä. Suuren osan ajasta kohde tulee valmiiksi ennen määriteltyä check in aikaa eli vieraasi pääsevät kirjautumaan aikaisemmin sisään. Usein kohteet siivotaan heti, kun vieras poistuu, joten voit ottaa uuden varauksen vastaan mahd.nopeasti ja näin maksimoida tuottojasi. Nopeaa, ketterää ja helppoa, eikö vain?

Laadukkaat hotellitekstiilit

Kerron majoittamisen suurimman salaisuuden, jonka jo majoittamista tekevät tietävät, mutta majoittamista harkitsevat eivät välttämättä hahmota: Siivous ei ole majoittamisen haastavin työtehtävä! Lakanat ovat.
Pidätkö lakanoiden pesemisestä, kuivaamisesta ja viikkaamisesta? Löytyykö käytöstäsi mankeli? Niimpä. Siksi meidän kautta saat laadukkaat hotellitekstiilit, jotka ovat puhtaat, pehmeät ja mankeloidut. Arvostat itse sitä, kun ei tarvitse pyykkiä pestä ja vieraasi arvostavat saamaansa laatua. Tarvitseeko tätä mainostaa edes enempää?

Entäs ne perustarvikkeet?

Jos haluaa matkallaan nauttia valmiista aamupala pöydästä, täytyy mennä hotelliin. Majoittamisessa on kuitenkin tapana tarjota vieraille kahvia ja muita asumisen perustarvikkeita. Siivouksien ja lakananvaihdon yhteydessä täytämme asunnon perustarvikkeet listallamme olevien tuotteiden mukaan. Majoittaja saa halutessaan itse täydentää perustarvikkeet, jos haluaa tarjota vierailleen jotain erikoisuuksia, mutta lisätä omaa työtänsä.

Lopuksi muutamia asiakkaiden mietteitä

Luonnollisesti asiakkaat ovat kokeneet siivouksien laadun hyväksi. Siivous on kuitenkin vain pieni osa kokonaisuutta. Kokonaisuus käsittää enemmän: laadukkaat tekstiilit, asunnon kunnon tarkastelu, tarvikkeiden täydennys ja varmuus siitä, että vaihdot onnistuu aina ehtojen puitteissa.  Muutamat asiakkaat ovat sanoneet, että eivät majoittamista tekisi ilman Anopin olemassaoloa. Yksi asiakas oli jo myymässä asuntoaan, mutta ei saanut sitä kaupaksi vaikeassa markkinatilanteessa. Hän päätti kokeilla majoittamista kanssamme ja enää asunnon myyminen ei ole tavoitteena.  Varausten ilmoittamisen helppoutta on myös kehuttu. Ehkä myös jotain kertoo se, että majoittajat ovat laittaneet kalenterinsa kiinni, jos Anopin palvelut eivät ole olleet saatavilla. Näitä päiviä ovat muuten juhannus, joulu ja uusivuosi. Majoittajat, jotka ovat vuosien ajan ennen palveluamme siivonneet itse kohteitansa.

Lopuksi vastaus otsikon kysymykseen ”Minkälaiselle majoittajalle Anopin palvelut parhaiten sopivat?” Tähän on vaikea yksiselitteisesti vastata, mutta varmaa on, että majoittajan ei tarvitse tietää majoittamisesta mitään, koska me tiedämme siitä kyllä kaiken tarvittavan 😎

Anoppi.com on tehnyt yli 3000 Airbnb siivousta tähän mennessä. Homma alkaa siis olemaan hallussa” 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment