Asuntosi tuottamaan lisätuloja kun itse lomailet?

Teknologinen kehitys ja tuotannon tehostuminen ovat lisänneet suomalaisten vapaa-aikaa. Tällä vuosituhannella ulkomaan matkailun suosio on kasvanut tasaisesti ja vapaa-aikatutkimuksen mukaan vuonna 2017, vastaajista 55% matkustivat vapaa-ajallaan ulkomaille. Myös kotimaan matkailu ja mökillä vietetyt lomat ovat olleet kasvavassa suosiossa. 

Kasvanut vapaa-aika nähdään usein kasvavana rahanmenona, joka on ymmärrettävää, sillä aika jota et vietä ansiotyösi ”tuotantolinjan” äärellä, ei tuota valuuttaa taskunpohjalle.
Mitä jos väittäisin, että tälläinen ajattelu on nykyaikana kovin vanhentunutta? 
Vapaa-aikaa voi tietysti viettää monella eri tavalla, mutta pieni viitseliäisyys ja luovuus voivat saada kassan kilisemään, jopa ulkomaan loman aikana tai mökki laiturilla makoillessa.

Kulut juoksevat vaikka asunto on tyhjänä


Kaksi viikkoa mökillä ja silti maksat asuntosi vastiketta tai lainaa. Mitä jos joku muu maksaisi ne?

Loma jonka vietät pois kotoasi on muutettavissa rahaksi. Tai paremmin sanottuna tyhjä asuntosi on muutettavissa rahaksi. Airbnb ja Booking ovat loistavia alustoja kalustetun asunnon vuokraamiselle. Aika, jonka vietät poissa kotoasi mahdollistaa kotisi lyhytaikaisen vuokraamisen jollekin toiselle. Näin ollen voit ajatella, että lomasi ei ole enää pelkkää rahan menoa, vaan parhaillaan voit saada oman matkasi majoitukseen menevät rahat kerättyä tyhjillään olevalla asunnollasi!
Muista että jos asut vuokralla, niin tarvitset asunnon omistajalta luvan jälleenvuokraukselle.

Lomat vietetään usein parhaan sesongin aikana

Suomalaiset tykkäävät lomailla parhaan sesongin aikana. Vaikka kesällä karkaisit itse mökille niin kaupungissa olevalla kodillasi on huikea vuokraus potentiaali. Kesäisin kaupunkien tapahtumat keräävät turisteja, hotellit ovat täynnä ja (sesonki)töiden perässä saatetaan muuttaa vieraalle paikkakunnalle. Joissakin suomen kaupungeissa on selkeämpi sesonki ja toiset voivat olla kysyttyjä läpi vuoden. Itse varmasti tiedät parhaiten oman kaupunkisi tapahtumat, joten suosittelen tutkimaan esim. Airbnb:stä näiden viikonloppujen vapaita kohteita ja hintoja. Saatat yllättyä positiivisesti ja oivaltaa lisätulojen potentiaalin. 
Sekä tämä antaa alustavaa ajatusta sille ajankohdalle, milloin pakkaat tavarasi ja suuntaat mökillesi tai sukulaisten kiusaksi, kun omaan asuntoosi on tulossa ensimmäiset vuokralaiset.


Seuraavissa blogi teksteissä tarkastellaan asunnon asettamista vuokralle syvällisemmin sekä mahdollisia tuotto-odotuksia

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment