Airbnb majoittajien kaksi suurinta huolen aihetta

Pelko rajoittaa ihmisten päätöksiä ja tekemisiä lähes päivittäin. On täysin luonnollista huomioida sekä tiedostaa asioita ennalta, mutta monesti varsinainen pelko estää meitä saavuttamasta asioita, joita tavoittelemme. Kun jokin asia aiheuttaa pelon tunnetta, on hyvä pysähtyä tarkastelemaan, mistä tämä pelko kumpuaa.

Airbnb majoittamisen aloittamiseen liittyy muutamia hyvin yleisiä pelkoja, jotka voivat estää toiminnan käyntiin laittamisen. Pureudutaan seuraavaksi hieman kahteen yleisimpään asiaan, jotka jarruttavat aloittamista 

1. Vieraat rikkovat tai varastavat tavaroitani

Aloittaessasi Airbnb majoittajana toimimisen, suosittelemme harkitsemaan tarkasti, millaisia arvotavaroita jätät asuntoosi vieraillesi tai jos kyseessä on tähän hankittu asunto, niin millaisia tavaroita sinne hankit. Luonnollisesti vieraasi arvostavat, että kohteestasi löytyy perustarvikkeet, jota päivittäisessä elämisessä tarvitsee. Emme ole kuulleet yhtään huonoa palautetta siitä, että asunnon verhot eivät ole olleet tiettyä merkkiä tai lakanat eivät edusta huippu brändiä. Asunnon sisustamiseen kannattaa panostaa, jotta ensivaikutelma ei ole liian kolkko. Kohteen tulee tuntua kotoisalta. Tämä vaatii kuitenkin enemmän luovuutta, kuin rahaa.

On täysin inhimillistä että vieraasi voi pudottaa viinilasin tai kahvikupin, joten Muumi astiaston esillä pitäminen ei ole kovin järkevää, vaikka se olisikin hieno sisustuksellinen elementti.
Myös kiusaus varastaa tavaraa pienenee, kun asunnon tarvikkeet eivät ole viimeisintä muotia.
Yleisintä on, että vieraalle on unohtunut esim kohteesi sateenvarjo matkaan, kun hän on lähtenyt pois. Onneksi nämä ovat helposti palautettavissa tai korvattavissa. Suosittelemme avoimeen viestintään vieraan kanssa, jos epäilet jonkin tavaran hävinneen. Säännöllinen tavaroiden inventaario on myös tärkeää.

2. Paikkojen sotkeminen tai tuhoaminen

Kohteellesi tulee viikonloppuvaraus viiden kaveruksen toimesta. Herättääkö hieman huolta? Tämäkin on täysin luonnollista ja kyseiset varaukset ovat jopa melko yleisiä. Ei kuitenkaan kannatta olla liian huolissaan. Kokemuksiemme mukaan paikat ovat siistissä kunnossa tämänkin varauksen jälkeen.
Suosittelemme, että kiinnität näkyvälle paikalle talon järjestyssäännöt, josta näitä voi majoittumisen aikana kerrata. Sääntöihin on myös hyvä kirjata, että ”jätä asunto sellaiseen kuntoon, kuin ne oli saapuessasi”. Tämä lisää vieraiden panostusta siivota jälkensä. Monesti useamman hengen varauksen jälkeen kohteet ovat siistimässä kunnossa, kuin yhden hengen varauksen jälkeen. Johtuneeko siitä, että ryhmässä on tehokkaampaa siivota jälkiä vai jopa pienestä ryhmäpaineesta jättää asunto hyvään kuntoon? Huomattavaa on myös se, että aikuiset vieraat jakavat maksun usein keskenään Hyvät ohjeet vieraille ja mahdollisuus niiden kertaukseen ovat avain onnistuneeseen majoittamiseen.


Yleisesti Airbnb vieraat ovat kohteissa siististi. Me tiedämme tämän, koska siivoamme kohteita heidän jälkeensä. Varaukset tehdään omalla nimellä ja kuvalla, maksaen ennakkoon. Tämä vähentää jo itsessään riskiä ongelmiin. Luonnollisesti kannattaa myös pitää oma intuitio avoinna varauksien suhteen. Suora ja rehellinen viestittely on paras väylä majoittumisen onnistumiseen. Vieraalta kannattaa kysellä jo ennen majoittumista matkan tarkoituksesta, vieraiden lukumäärästä sekä painottaa järjestyssääntöjä. Muista myös, että voit itse määritellä, kuinka monta vierasta kohteeseesi saa majoittua kerralla.


Ps. Mihin jemmata omat tavarasi siksi aikaa kun vieraat ovat paikalla?
Suosittelemme tulostamaan
”Private” lapun ja teippaamaan sen kaikkiin kaappeihin, joihin vierailla ei ole asiaa.
Jos haluat kaappeja lukkoon, niin esim. IKEA myy edulliseen hintaan älylukkoja, joilla saa vaikka kalsari laatikon lukittua ja se aukeaa vain avainkortilla.

Kyseinen lukko löydettävissä ROTHULT nimellä IKEAN katalogista.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment